Norra Paipis Marthakrets

 

 

Välkommen till Norra Paipis Marthakrets

 

 

Norra Paipis Marthakrets startade sin verksamhet år 1946

Under åren fram till idag har kretsen hållit på med allt möjligt. Den största satsningen är nog vävstugan som finns på vinden i ungdomsförenings hus, Videgård. Vävstugan är full av vävstolar och många Marthor har där vävt allt från traditionella mattor och linnedukar till kassar av videoband. I vävstugan har man allt från det att den blev färdig för ca femtio år sedan ordnat vävkurser i samarbete med Medborgarinstitutet i Sibbo. Vårt krypin används också till möten och förberedelser för olika evenemang.

Marthorna deltar flitigt i olika evenemang i byn, till exempel i ungdomsföreningens julstig till vilken marthorna kokar julgröt, på kommunens pensionärsdagar under vår- och höstmånaderna står marthorna för kaffe och tilltugg och ibland bjuds det på en lätt lunch. Vartannat år bjuder jägarna på älg- eller hjortsoppa och då är marthorna med och hjälper till med det praktiska. Marthorna ordnar också en kokkurs för barn varje sommar och före jul bakar vi pepparkakor med skolbarnen.

På våren, då kommunen har allmän städvecka har marthorna ryckt ut med sopsäckar för att städa vägkanter och allmänna platser i byn.

Vi försöker på allt sätt hålla oss à jour med det som händer omkring oss och hjälpa där det behövs. Normalt har kretsen möten varannan vecka under vår- och höstterminen, oftast hos någon medlem, men ibland också i vävstugan. 

 

Marthorna har ett gott samarbete med andra byföreningar som Norra Paipis Idrottsförening, Norra Paipis bykyrka och jaktlaget. Vi ordnar flere olika evenemang tillsammans, som till exempel älgsoppa, torgdag och julstig för barnen. Vi har två fadderbarn i Indien och vi stöder deras skolgång.

 

 

 

Aktuellt

Kommande verksamhet 2024

16.09.2019 kl. 12:43
Kontaktuppgifter

Kontakt

Ilse Olenius
Ordförande
040 5365 827
Benita Sundström
Kassör
Cecilia Blomgren
Sekreterare
  Gun Karlsson, Anne-Maj Aspelin
Styrelsemedlemmar