Välkommen till Norra Paipis Marthakrets

Norra Paipis Marthakrets startade sin verksamhet år 1946 och  firade 2016 sitt 70-årjubileum inom kretsen. Under de sjuttio åren har kretsen hållit på med allt möjligt. Den största satsningen är nog vävstugan som finns på vinden i ungdomsförenings hus, Videgård. Vävstugan är full av vävstolar och många Marthor har där vävt allt från traditionella mattor och linnedukar till kassar av videoband. I vävstugan har man allt från det att den blev färdig för ca femtio år sedan ordnat vävkurser i samarbete med Medborgarinstitutet i Sibbo. Vårt krypin används också till möten och förberedelser för olika evenemang.

Marthorna deltar flitigt i olika evenemang i byn, till exempel i ungdomsföreningens julstig till vilken marthorna kokar julgröt, på kommunens pensionärsdagar under vår- och höstmånaderna står marthorna för kaffe och tilltugg och ibland bjuds det på en lätt lunch. Vartannat år bjuder jägarna på älg- eller hjortsoppa och då är marthorna med och hjälper till med det praktiska. Marthorna ordnar också en kokkurs för barn varje sommar och före jul bakar vi pepparkakor med skolbarnen.

På våren, då kommunen har allmän städvecka har marthorna ryckt ut med sopsäckar för att städa vägkanter och allmänna platser i byn.

Vi försöker på allt sätt hålla oss à jour med det som händer omkring oss och hjälpa där det behövs. Normalt har kretsen möten varannan vecka under vår- och höstterminen, oftast hos någon medlem, men ibland också i vävstugan. 


 

 

Marthorna har ett gott samarbete med andra byföreningar som Norra Paipis Idrottsförening, Norra Paipis bykyrka och jaktlaget. Vi ordnar flere olika evenemang tillsammans, som till exempel älgsoppa, torgdag och julstig för barnen. Vi har två fadderbarn i Indien och vi stöder deras skolgång.

 

 

Aktuellt

Evenemang

Kommande verksamhet

 

4.12       Pepparkaksbak med eleverna i Norra Paipis skola

5.12       Självständighetsfest tillsammans med NPI på Widegård kl. 19.00

10.12     Julstigen med NPI och jägarna 

 

2.1.2018

Julmöte hos Anne-Maj kl. 19.00

 

God Jul och Gott Nytt År!

 

 

 

 

Hänt i kretsen

4 december 2017

 

Skolbarnen bakar pepparkakor som sedan bjuds på när skolan har Luciakaffe.

 

 

5 december 2017

 

Finland 100 år, Allt klart inför festen

 

 

Glada Marthor på 70-års festmiddag

26.10.2016